Jdi na obsah Jdi na menu
 


    Vítame Vás na stránkach Nadácie Dětem z Vilšan. Stránke , ktorá je venovaná organizácii slovensko moravských dobrovoľníkov , ktorí nezištne pomáhajú deťom z detskému ústavu - internátu vo Vilšanoch. A do budúcna dúfame , že nielen týmto deťom. Keďže toto združenie vzniklo z moravsko slovenského  združenia Mobadžistov prosíme Vás,  akceptujte meniaci sa písaný jazyk jednotlivých príspevkov. Určite si však myslíme, že jazyk pre dobrú vec je všeobecne zrozumiteľný, a tak ako hlása nápis nad vstupom do ústavu , ide nám len o jednu vec :

" Laskavo prosimo do našich diťej

Ďakujeme za Vašu pomoc a podporu.

_______________________________________________________________________________________________________


 

_______________________________________________________________________________________________________

Záštitu nad nadáciou držia :  Mgr. David Pavlita bývalý Generálny konzul Českej republiky v Lvove na Ukrajine a MUDr. Jiří Běhounek hejtman kraje Vysočina.

 


 

Nadační projekt s výrobky od dětí z ústavu

23. 2. 2024

Z poslední návštěvy ve Vilšanech  jsme přivezli k nám do ČR výrobky, které přímo vyráběly děti z ústavu. Tímto bychom vás chtěli požádat, zda nám pomůžete udělat další dobrou věc. Celý výtěžek poputuje k dětem na zajištění potřebných věcí. Zde si můžete všechny výrobky od dětí prohlédnout.

Pokud budete mít zájem o kterýkoliv výrobek, dejte nám vědět na mail detemzvilsan@seznam.cz, rádi vám po zaplacení příspěvku pošleme poštou (prosím zde počítejte ještě s náklady na dopravu), případně předáme osobně spolu s darovací smlouvou.  U těchto výrobků jsme stanovili minimální částku 500,-Kč za kus. Záleží pak na vás, zda případně přispějete víc, horní hranice příspěvku není.

 

Rekonstrukce starých koupelen

1. 2. 2024

11.2.2024 odjíždíme na Ukrajinu do domova za účelem přípravy rekonstrukce starých koupelen. Případní zájemci kontaktujte Michala Zimmela 777 252 522. Předpokládaný odjezd zpět 18.2.2024

 
Celý příspěvek | Rubrika: Aktuality | Komentářů: 0

Sponzorský dar Cykloservis Veltruby - Jiří Škrbek

26. 1. 2024

Děkujeme za sponzorský dar ve výši 300 eur, který nám nechal pro děti na Koločavě pan Jiří Škrbek, firma Cykloservis Veltruby

 

Zajištění pohonných hmot

10. 11. 2022

Děkujeme všem, kteří jste přispěli na účet Nadace Dětem z Vilšan. Díky vám jsme nakoupili 1.203 litrů nafty pro provoz centrály. Velké díky také patří spolujezdcovi Honzovi Plachému, který byl skvělý pomocník a díky němu se tato informace dostala k více lidem. K dispozici jsme měli auto s kanystry a na čerpací stanici jsem se otočili celkem třikrát. Následně se nafta přečerpala do hlavní nádrže generátoru. Ředitel ústavu Bohdan Kikina měl upřímnou radost, když se nám podařilo generátor nahodit. Výpadky elektrické sítě jsou teď na Ukrajině zcela běžné, generátor ale zajistí ohřev vody v bojlerech a vytápění budov ústavu. Pokud bude nutné generátor použít, budeme se snažit dodat další naftu. Proto vás prosíme, pokud můžete, pokračujte ve finanční podpoře Nadace Dětem z Vilšan i nadále. Děkujeme Vám.

Účet Nadace Dětem z Vilšan: 197407532/0600

 
Celý příspěvek | Rubrika: Aktuality | Fotografie: Nákup pohoných hmot | Komentářů: 0

Aktuálna pomoc

24. 10. 2022

Priatelia, kamaráti, priaznivci detského domova vo Vilšanoch v mene pána riaditeľa ústavu Bohdana Kikiny sa na Vás obraciame s veľkou prosbou. Aktuálne rieši detský domov opakované výpadky elektriny a bude nutné nakúpiť veľké množstvo nafty do elektrocentrály, aby mohli zaistiť bezproblémový chod ústavu. Chceli by sme Vás teda požiadať, či nám pomôžete tento problém vyriešiť.

Radi by sme zaistili cca 1.000 litrov nafty, ktorá bude nakúpená na Ukrajine. Toto množstvo by malo zaistiť plynulý chod ústavu, aby bolo možné kúriť, svietiť, variť a prať pre cca 200 detí.

 

JMÉNEM DĚTÍ Z VILŠAN - DĚKUJEME MISTŘE !

17. 10. 2022


Dne  16. října 2022 zemřel vynikající herec a vracovský rodák pan Josef Somr. Tento vzácný člověk propůjčil své jméno i tvář, jako mediální osobnost a patron, nadaci Dětem z Vilšan. Za celou naši nadaci touto cestou vyjadřujeme upřímnou soustrast manželce paní  Aleně Somrové s poděkovním panu Somrovi za velkou podporu naší činnosti v dětském domově ve Vilšanech na Ukrajině.

 

JMÉNEM DĚTÍ Z VILŠAN - DĚKUJEME MISTŘE !

                               untitled.jpg

 

 

Humanitární pomoc na Ukrajinu

22. 4. 2022

277522839_5822638021086918_2226538162360988991_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na bezprecedentný útok Ruska voči Ukrajine sme zareagovali zorganizovaním dvoch humanitárnych konvojov na Ukrajinu. Za pomoci darcov sa nám podarilo dodať lieky a potraviny.

 

Liekova pomoc pre Ukrajinu.

31. 3. 2022

img_0367.jpgĎAKUJEME ZA POMOC !
Včera ráno, v stredu sme sa vrátili z Ukrajiny po dodaní liekovej pomoci pre Ukrajinu.
 
 

Rekonštrukcia práčovne

11. 10. 2018

V mesiacoch jún až október 2018 sme opravili interiér a rozvody práčovne. Tak ako sme sľúbili, opravu sme realizovali z Vašich príspevkov. Z účtu OZ to bolo 1900 Eur + 1013.40 Eur k tomu ....

 
Celý příspěvek | Rubrika: Ako pomáhame | Fotografie: Rekonštrukcia práčovne | Komentářů: 0

Ďakujeme za Vaše 2 % ...

11. 10. 2018

Ďakujeme ! Ďakujeme za to , že ste formou 2% z Vašich daní prispeli na veríme , dobrú vec ! 
Tento rok p......

ďakujeme Vám všetkým

 
Celý příspěvek | Rubrika: Ďakujeme | Komentářů: 0